Νέο Υποκατάστημα στην Τήνο,Διεύθυνση : Τριών Ιεραρχών, Χώρα Τήνου

Γενικά ΆρθραΠροσδίδοντας αξία στα οικιακά συστήματα ασφάλειας | Συναγερμοί Σπιτιών | Αντικλεπτικά Συστήματα | Κάμερες Ασφαλείας

22 Οκτωβρίου, 2016

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια, εμφανίζονται ολοένα και περισσότερες διαφημίσεις προϊόντων ασφάλειας που απευθύνονται σε οικιακές εφαρμογές και καλούν τους υποψήφιους αγοραστές να τα αγοράσουν και να τα τοποθετήσουν μόνοι τους, προσφέροντας τους ευκολία ρύθμισης και χρήσης.

Προσδίδοντας αξία στα οικιακά συστήματα ασφάλειας.

 

Πόσο όμως αξιόπιστα είναι αυτά τα προϊόντα; Ποιοι κίνδυνοι κρύβονται; Πώς πρέπει η βιομηχανία των παραδοσιακών κατασκευαστών συστημάτων ασφάλειας να αντιδράσει και διαχειριστεί αυτή την κατάσταση προς όφελος των επαγγελματιών εγκαταστατών αλλά και φυσικά των τελικών πελατών;

Καθώς η ανάγκη για προστασία των σπιτιών αυξάνει, αλλά και το ενδιαφέρον για λύσεις έξυπνων σπιτιών -όπως αυτές ονομάζονται- μεγαλώνει, ένας αριθμός οικιακών χρηστών αρχίζει να εξετάζει διάφορες επιλογές για συστήματα ασφάλειας, που θεωρούνται ευρείας κατανάλωσης. Κάποιο ποσοστό της προσοχής των οικιακών χρηστών, εστιάζει σε αυτό που ονομάζουμε καταναλωτική λιανική αγορά συστημάτων ασφάλειας και προσφάτως θα λέγαμε ότι επηρεάζετε και από το trend της εποχής, που είναι το Internet of Things (IoT) αλλά και γενικότερα από τις διασυνδεδεμένες συσκευές.

Με δεδομένες τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την αξιοπιστία τέτοιου καταναλωτικού εξοπλισμού, είναι λογικό οι εγκαταστάτες και οι integrator έργων σε αντιδιαστολή αυτής της τάσης, να προσπαθούν ολοένα και περισσότερο να προσφέρουν στους τελικούς οικιακούς πελάτες τους, συστήματα των παραδοσιακών κατασκευαστών και υπηρεσίες συναγερμού με κριτήριο την υψηλή αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής.

 • Πόσο “smart” είναι τελικά;Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές, γίνονται συχνές αναφορές σχετικά με τις προκλήσεις, τους κινδύνους και τις πιθανές αδυναμίες αυτών των καταναλωτικών συστημάτων ασφάλειας. Η εμφάνιση των συστημάτων αυτοαποκαλούμενων ως smart home και των διασυνδεδεμένων IoT συσκευών, δημιούργησε επιφυλάξεις λόγω της “ανωριμότητας” του συγκεκριμένου τομέα της αγοράς, σε συνδυασμό με την μη εξοικείωση εκ μέρος των πελατών. Ένα από τα θέματα που σίγουρα προκύπτουν με ορισμένους κατασκευαστές από τον καταναλωτικό τομέα των συστημάτων, είναι η σταθερή έμφαση που δίνουν στην παροχή προϊόντων με μοναδικό κριτήριο την ευκολία στη χρήση, προκρίνοντας έτσι την απλότητα πάνω από την ποιότητα λειτουργίας και αντοχής.Τα λεγόμενα προϊόντα smart home, συνήθως σχεδιάζονται για να εγκαθίστανται και να ρυθμίζονται από τους ίδιους τους τελικούς οικιακούς πελάτες. Το μειονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι εμφανές, ενώ παρουσιάζονται πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσο ο τελικός οικιακός πελάτης είναι σε θέση να εγκαταστήσει και να ρυθμίσει ένα σύστημα ασφάλειας, που θα του προσφέρει το απαιτούμενο επίπεδο αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας στην προστασία του σπιτιού του. Εξ’ αιτίας αυτής της έμφασης που δίνεται μονάχα στη απλότητα εγκατάστασης ή ρύθμισης, η ασφάλεια της υποδομής, συχνά υποβαθμίζεται. Ένα σύστημα plug and play που δεν προέρχεται από ένα παραδοσιακό κατασκευαστή, μπορεί να απαιτεί ελάχιστη επέμβαση από τον χρήστη, αλλά λειτουργεί είτε με τα εργοστασιακά στοιχεία ταυτοποίησης, είτε χωρίς καθόλου ταυτοποίηση. Αποτελεί ενδιαφέρον ότι η πραγματική αιτία πολλών προβλημάτων σχετικά με τα συστήματα smart home και IoT είναι λάθη εκ μέρους του χρήστη. Φυσικά, το πιο σημαντικό λάθος είναι ότι δεν παίρνουν στα σοβαρά την ασφάλεια της συσκευής και αγνοούν τη βασική ανάγκη για ισχυρή ταυτοποίηση.

  Η παρούσα κατάσταση -έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα- ίσως να επηρεάσει την παραδοσιακή αγορά επαγγελματικών συστημάτων ασφαλείας. Πολλοί κορυφαίοι κατασκευαστές προσφέρουν συστήματα συναγερμού, που περιλαμβάνουν επιπρόσθετη αξία και οφέλη για τους πελάτες, με λειτουργίες όπως οικιακοί αυτοματισμοί, διαχείριση ενέργειας, ασύρματη συνδεσιμότητα και έλεγχος ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών από τρίτους κατασκευαστές, χωρίς όμως να επηρεάζουν το βασικό σκοπό που είναι η αποτελεσματικότητα στην ασφάλεια. Επειδή, αυτά τα συστήματα σχεδιάζονται πρωτίστως για την ενίσχυση της ασφάλειας, δεν είναι επιρρεπή στις συνήθεις αδυναμίες των “καταναλωτικών προϊόντων” και θα αυτό θα πρέπει να το προσέξουν πολλοί οικιακοί καταναλωτές που ίσως να παρασύρονται από το marketing και γενικότερα την προβολή προϊόντων που τους υπόσχονται πολλά, αλλά υπολείπονται σε σημαντικά.

 • Τα προβλήματα των “καταναλωτικών προϊόντων” σχετικά με το επίπεδο ασφάλειαςΜία πρόσφατη έρευνα, έδειξε όντως μια αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για ασφαλή έξυπνα οικιακά συστήματα και επαναλαμβάνει την ανάγκη για ισχυρά και ενισχυμένα προϊόντα και υπηρεσίες , ώστε ο συγκεκριμένος τομέας της αγοράς να ενισχυθεί περεταίρω. Η έρευνα αυτή αναφέρει επίσης, ότι παρόλο που οι λεγόμενες διασυνδεδεμένες συσκευές, υποστηρίζουν ότι προσφέρουν οικιακή ασφάλεια, ψυχαγωγία, φωτισμό και θέρμανση και ήδη γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε κάποια νοικοκυριά, υπάρχει ωστόσο μεγάλη ανησυχία σχετικά με το επίπεδο ασφάλειας και την ιδιωτικότητα.Τα “δημοφιλή” αυτά συστήματα σχεδιάζονται για να δημιουργούν συνδέσεις μεταξύ διαφόρων συσκευών, δημιουργώντας ένα δίκτυο με λειτουργίες διαχείρισης ενέργειας, streaming περιεχομένου, έλεγχο ηλεκτρικών συσκευών και ασφάλεια. Αν υπάρχει εκμεταλλεύσιμη ευπάθεια σε οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές, θέτει ολόκληρο το σύστημα σε κίνδυνο. Για παράδειγμα, αν ένας πίνακας ελέγχου συνδεδεμένος στο internet λειτουργεί ακόμα με τα εργοστασιακά στοιχεία πρόσβασης, ή αν χρησιμοποιείται αδύναμη μέθοδος ταυτοποίησης, τότε μία κυβερνοεπίθεση θα μπορούσε να πάρει τον έλεγχο οποιουδήποτε τμήματος σε αυτό το σύστημα. Δυστυχώς, η πλειοψηφία των χρηστών σε νοικοκυριά που χρησιμοποιούν τεχνολογίες smart home, δεν έχουν την τεχνογνωσία για να ασφαλίσουν σωστά τα συστήματα τους.

  Επιπρόσθετα, κάποιοι κατασκευαστές στον καταναλωτικό τομέα βιάζονται (θα λέγαμε πάρα πολύ) να έχουν όφελος από την έξαρση της τεχνολογίας smart home. Ως εκ τούτου, η ανάπτυξη προϊόντων συχνά γίνεται βιαστικά και δίνεται έμφαση στην ομοιότητα με τη λειτουργικότητα των ανταγωνιστών, αντί να προσφέρουν ένα πιο ασφαλές προϊόν.

 • Προλαβαίνοντας τις εξελίξεις – H αντίδραση των παραδοσιακών κατασκευαστώνΤην ώρα που πολλές εταιρείες σε αυτές τις αγορές των “έξυπνων” και διασυνδεδεμένων καταναλωτικών προϊόντων παραδέχονται ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα όσον αφορά την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα, που προσφέρουν τα προϊόντα τους, η παραδοσιακή αγορά της ασφάλειας και συγκεκριμένα των συναγερμών, μπορεί πλέον να προσφέρει ευέλικτα επίπεδα λειτουργικότητας και ένα σύνολο επιλογών συνδεσιμότητας, σε συνδυασμό πάντα με υψηλό επίπεδο ασφάλειας κα ιδιωτικότητας, ως καίριο τμήμα των συστημάτων τους.Είναι αλήθεια ότι από όλες τις επιλογές για την ασφάλεια σε ένα σπίτι που υπάρχουν στην αγορά, η ανίχνευση παραβιάσεων μέσω των συστημάτων συναγερμών αποτελεί την πρώτη και βασική επιλογή. Είναι αυτό που λέμε «υποχρεωτική αγορά». Παρ’ όλο λοιπόν που τα οφέλη των συναγερμών είναι προφανή , το μήνυμα της προώθησης και των πωλήσεων συστημάτων συναγερμού δεν φτάνει στη πλειοψηφία των σπιτιών, τουλάχιστον στη χώρα μας και όχι μόνο.

  Τα οικιακά συστήματα συναγερμού αποτελούν λοιπόν ένα μεγάλο πεδίο δράσης για όλους ακόμα και σήμερα

  Στους οικιακούς πελάτες συνήθως προσφέρονται δύο επιλογές σε ό,τι αφορά την αγορά ενός συστήματος συναγερμού. Η πρώτη είναι να αγοράσουν ένα σύστημα οικιακού συναγερμού, που όταν εντοπίσει μια εισβολή στο χώρο, αυτό θα ηχεί συναγερμό μέσω εξωτερικής σειρήνας ή προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω μέσω της σημερινής τεχνολογίας, να ειδοποιήσει έναν χρήστη μέσω του κινητού του τηλεφώνου για το οποιοδήποτε συμβάν.

  Η δεύτερη επιλογή, είναι φυσικά να συμπληρώσουν την αρχική επένδυση σε ένα σύστημα συναγερμού με μία υπηρεσία μέσω συνδρομής για απομακρυσμένη παρακολούθηση, ειδοποιώντας ένα κέντρο λήψης σημάτων, όταν κάποιος εισβολέας έχει μπει στο χώρο, όπου οι χειριστές θα ειδοποιήσουμε με τη σειρά τους τις Αστυνομικές Αρχές ή και την ιδιωτική άμεση επέμβαση από εταιρία παροχή επανδρωμένων υπηρεσιών φύλαξης και περιπολίας.

  Σήμερα ολοένα και περισσότεροι τελικοί οικιακοί πελάτες, επιθυμούν να έχουν τη δύναμη στα χέρια τους και αφού η τεχνολογία τους το επιτρέπει, αναζητούν λύσεις με τις οποίες θα μπορούν να έχουν άμεσο και πλήρη έλεγχο των συστημάτων ασφάλειας μέσω του κινητού τους τηλεφώνου και απαιτούν πρόσθετη αξία και ευέλικτες λειτουργίες. Τα περισσότερα νέα συστήματα συναγερμού από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες. Όμως αν μείνουν μόνο σε αυτές, τότε σίγουρα αυτό δεν προσδίδει αξία και σιγουριά στην επένδυση που έχουν κάνει για την ασφάλεια του σπιτιού τους.

  Σήμερα υπάρχουν διάφορες ευέλικτες επιλογές συναγερμών από τους καταξιωμένους κατασκευαστές επαγγελματικών συστημάτων. Αυτές οι επιλογές συνήθως βασίζονται σε μία καταξιωμένη, ισχυρή και αξιόπιστη πλατφόρμα συστήματος συναγερμού. Οι εξελίξεις στην επεξεργαστική ισχύ σημαίνουν ότι πολλά κέντρα ελέγχου μπορούν να προσφέρουν πλήρη γκάμα χαρακτηριστικών και λειτουργιών ασφαλείας, αλλά επίσης μπορούν να υποστηρίξουν πρόσθετη λειτουργικότητα, όπως οικιακούς αυτοματισμούς, video streaming, διαχείριση ενέργειας και ασύρματη συνδεσιμότητα, χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση της ασφάλειας.

  Το interface και η επικοινωνία με το σύστημα είναι επίσης πιο ευέλικτο, επιτρέποντας μία ευρύτερη γκάμα ελέγχου και αλληλεπίδρασης με τον χρήστη. Μαζί με τα αλφαριθμητικά πληκτρολόγια και τα tags, πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν επίσης έξυπνους ελεγκτές και εφαρμογές για mobile συσκευές. Παρ’ όλο που κάποιες εφαρμογές προσφέρουν μόνο προσομοίωση αλφαριθμητικού πληκτρολογίου, οι πιο ανταγωνιστικοί κατασκευαστές τώρα πια παρέχουν εφαρμογές που επιτρέπουν πιο ισχυρό έλεγχο και πρόσβαση με πρόσθετα οφέλη και προσαρμοσμένες λειτουργίες στην εκάστοτε εφαρμογή.

  Αυτό επιτρέπει σε οικιακούς τελικούς χρήστες να αποφασίζουν σχετικά με το επίπεδο ασφαλείας που χρειάζονται, και να προσθέτουν απαραίτητα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που ενισχύουν περισσότερο την προσφερόμενη προστασία ανάλογα με τις απαιτήσεις. Τη δυναμική ενός τέτοιου συστήματος οι χρήστες μπορούν πλέον να την αξιοποιήσουν ακόμα περισσότερο προσθέτοντας και …δόσεις «lifestyle» που επιτρέπουν στα συστήματα συναγερμού να συναγωνίζονται στο ίδιο επίπεδο με πολλά προϊόντα IoT. Στοιχεία λειτουργικότητας όπως ο αυτοματισμός συσκευών, διαχείριση ενέργειας, έλεγχος θέρμανσης και φωτισμού, ρύθμιση των modes του σπιτιού γίνονται διαθέσιμα, κάνοντας αυτά τα συστήματα πραγματικά εργαλεία διαχείρισης νοικοκυριών.

  Το γεγονός ότι οι τελικοί χρήστες αναζητούν έξυπνες και διασυνδεδεμένες λύσεις για τα σπίτια τους, δεν αμφισβητείται όπως δεν αμφισβητείται και η επιφύλαξη απέναντι σε αυτές τις τεχνολογίες σχετικά με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα. Επειδή όμως σήμερα, οι προσφορές λύσεις έξυπνων συστημάτων ασφάλειας από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές επαγγελματικών συστημάτων ασφάλειας βασίζονται σε αναβαθμισμένα συστήματα συναγερμού, οι παραπάνω ανησυχίες αντιμετωπίζονται άμεσα. Επιπρόσθετα, επειδή αυτά τα συστήματα απαιτούν επαγγελματική εγκατάσταση, το βάρος της εξασφάλισης ότι το σύστημα θα τοποθετηθεί σωστά και θα είναι ισχυρό, ανθεκτικό και αξιόπιστο δεν πέφτει στο πελάτη αλλά στον επαγγελματία τεχνικό εγκαταστάτη.

  Για τους εγκαταστάτες λοιπόν, τα νέα συστήματα συναγερμού των γνωστών κατασκευαστών, όχι μόνο προσφέρουν οφέλη στην οικιακή αγορά σε σχέση με το επίπεδο ασφάλειας, αλλά περιλαμβάνουν πλέον και πολλά εργαλεία ενοποίησης λειτουργιών που επιτρέπουν τον οικιακό αυτοματισμό και τον έλεγχο πολλών συσκευών. Επειδή επιπλέον βασίζονται σε καταξιωμένες τεχνολογίες ασφαλείας, διατηρείται για τους τεχνικούς η οικειότητα με το προϊόν και τις διαδικασίες προγραμματισμού του.

Αλλάζοντας τις αντιλήψεις

Σωστές ή λανθασμένες, οι πελάτες θα έχουν έτσι κι αλλιώς τις δικές τους αντιλήψεις σχετικά με τα συστήματα συναγερμού. Λέγοντας τους απλά ότι κάνουν λάθος, δεν θα βοηθήσει στην αλλαγή της οπτικής τους και την επιλογή άλλων λύσεων. Αντίθετα είναι καλύτερα, οι εγκαταστάτες και οι εταιρίες υπηρεσιών ασφάλειας να αντιμετωπίζουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις με θετική διάσταση. Αυτό είναι απολύτως εφικτό, αν ο κάθε εγκαταστάτης ή εταιρία υλοποίησης έργων, προσφέρει στους οικιακούς πελάτες συστήματα με επαγγελματική αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, προσαρμοσμένα για λειτουργία στις ανάγκες των σπιτιών.

Όταν παρουσιάσουν αυτές τις επιλογές στους εν δυνάμει πελάτες, οι εγκαταστάτες θα πρέπει πάντα να έχουν στο μυαλό τους, την προσπάθεια κατανόησης των πλεονεκτημάτων που μπορεί να προσφέρουν και πως αυτά μπορούν να προσαρμοστούν στις ειδικές απαιτήσεις του κάθε πελάτη.

Είτε μιλάμε για συστήματα αυτόνομα με μοναδική ειδοποίηση την εξωτερική σειρήνα σε περίπτωση παραβίασης, είτε για συστήματα με δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου και ειδοποιήσεων μέσω κινητού τηλεφώνου, είτε για μονάδες που επικοινωνούν με κεντρικούς σταθμούς, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση ο χρήστης να ενημερώνεται για τα οφέλη, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε λύσης, προκειμένου να είναι γνώστης όλων των επιλογών που έχει.

Οι αυτόματες ειδοποιήσεις για παράδειγμα, που επιτρέπουν σε ένα σύστημα να ενημερώνει τους πελάτες σχετικά με περιστατικά παραβιάσεις μέσω των κινητών τους τηλεφώνων ή ακόμα και η οπτική επιβεβαίωση σε συνδυασμό με κάμερες ασφάλειας, αποτελούν μια βασική επιλογή που όμως δεν καλύπτει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες ασφάλειας που μπορεί να προκύψουν. Και αυτό, είναι κάτι που ο εκάστοτε επαγγελματίας τεχνικός οφείλει να πει στον πελάτη πριν αυτός αποφασίσει. Σε ένα παραδοσιακό σύστημα συναγερμού, όπου η μόνη αλληλεπίδραση που έχει ο χρήστης είναι η τοπική ενεργοποίηση / απενεργοποίηση του συστήματος, ή η διαχείριση ενός θέματος, όπως ληστεία ή λάθος συστήματος, θα πρέπει να δούμε πως θα προσδώσουμε αξία στο σύστημα αυτό του πελάτη. Αυτό θα μπορούσε να γίνει για παράδειγμα μόνο με τη διασύνδεση με ένα κεντρικό σταθμό ελέγχου.
Επίσης, όταν ένας χρήστης έχει ένα έξυπνο ή διασυνδεδεμένο σύστημα και μπορεί να αλληλεπιδρά μαζί του πολλές φορές τη μέρα, αποκομίζοντας οφέλη όπως οικιακό αυτοματισμό, έλεγχο φωτισμού και διαχείριση ηλεκτρικών συσκευών, αυτό σίγουρα προσδίδει αξία, αλλά και πάλι θα πρέπει να μην παραγνωρίσει την ανάγκη για την ασφάλεια. Άλλοι επίσης πελάτες θα προτιμήσουν επιλογές επικοινωνίας, όπως τη λήψη ειδοποιήσεων όταν τα παιδιά επιστρέφουν από το σχολείο ή όταν κάποιο ηλικιωμένο άτομο περιφέρεται στο σπίτι.

Θα πρέπει λοιπόν οι εγκαταστάτες να καταγράψουν με σαφήνεια τις ανάγκες του εκάστοτε οικιακού πελάτη, να αντιληφθούν τις σημερινές ή ίσως και μελλοντικές απαιτήσεις που θα έχουν και κατόπιν να τους προτείνουν τη βέλτιστη λύση.

Συμπερασματικά

Για πολλά χρόνια, η οικιακή αγορά αποτελούσε αιτία άγχους και προβληματισμού για εγκαταστάτες που ασχολούνται με συστήματα συναγερμού. Το όχι τόσο μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών, που έχουν επιλέξει συστήματα συναγερμού, συχνά απαιτούσαν και απαιτούν ακόμα το μικρότερο δυνατό κόστος με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Σε κάποιες περιπτώσεις και αφού μία εταιρεία εγκατάστασης έχει επενδύσει χρόνο και πόρους στη μελέτη και τη σχεδίαση μιας οικιακής εγκατάστασης και στην παρουσίαση προτάσεων, μπορεί ο πελάτης τελικά να επιλέξει μια καταναλωτική λύση DIY (do it yourself). Παρ’ όλο που η αγορά συχνά κατανοεί τους κινδύνους που υπάρχουν από την επιλογή φθηνών προϊόντων που υπόσχονται απλότητα και κάποιες λειτουργίες που φαντάζουν “έξυπνες”, δεν μπορεί να πειστεί από τους παραδοσιακούς “παίκτες” ότι αξίζει να επενδύσουν σε λύσεις επαγγελματικές με αξιοπιστία λειτουργίας και ποιότητα κατασκευής.

Σήμερα, με την ενσωμάτωση πολλών λειτουργιών διασύνδεσης και αυτοματισμού με άλλες μονάδες μέσω των τεχνολογικών cloud τα συστήματα των παραδοσιακών κατασκευαστών γίνονται ακόμα πιο ελκυστικά και στην οικιακή αγορά, διατηρώντας υψηλό το επίπεδο ασφάλειας, που είναι και το πρωτεύον στοιχείο.

Οι επαγγελματίες εγκαταστάτες θα πρέπει να συνεχίσουν να προτιμούν τους παραδοσιακούς κατασκευαστές, των οποίων τα έξυπνα συστήματα βασίζονται σε δοκιμασμένες τεχνολογίες, ενώ θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίζουν τις όποιες αρνητικές αντιλήψεις έχουν οι πελάτες με σεβασμό και κατανόηση. Συνδυάζοντας τη σωστή λύση με το σωστό προωθητικό μήνυμα, μπορούν να επεκτείνουν το πελατολόγιο τους στην οικιακή αγορά και παράλληλα να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο αυτό που περιμένει: αξιόπιστες λύσεις και υπηρεσίες προστασίας για το σπίτι και την οικογένειά τους.

Aπo το περιοδικό Security Manager.

 

Άρθρο: Του Δημήτρη Θωμαδάκη

Συνεργαζόμενες Εταιρείες

Συνεργαζόμενες Εταιρείες

secue1-logo
inim_logo
sigma-logo
Axis_logo
Nova-logo
dahua_logo
Επικοινώνησε μαζί μας

Επικοινώνησε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένας εκπρόσωπός μας θα απαντήσει άμεσα και γρήγορα.!

  Γιατί Εμάς ;

  Γιατί να επιλέξετε εμάς; Είναι απλό …! Δίνουμε λύσεις σε κάθε δυσκολία οικονομικά, γρήγορα, και πάνω από όλα υπεύθυνα.!

  Επικοινώνησε μαζί μας

  Επικοινώνησε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένας εκπρόσωπός μας θα απαντήσει άμεσα και γρήγορα.!

   Γιατί Εμάς ;

   Γιατί να επιλέξετε εμάς; Είναι απλό …! Δίνουμε λύσεις σε κάθε δυσκολία οικονομικά, γρήγορα, και πάνω από όλα υπεύθυνα.!